tisdag 19 oktober 2010

Premiärsyr ett par bebisbyxor

Idag tog jag mig an utmaningen om att sy ett första par muddbyxor. Resultatet vart förvånande bra även om jag stötte på en del problem på vägen och kommer göra en del justeringar inför nästa par. Detta mönster har jag ritat själv med utgångspunkt från ett par bebisbyxor från "pippi" och alltså gjort en, som jag anser, förbättrad version. Byxorna är sydda i supermjuk trikå, i stil med snuttefilts- / pyjamasmaterial, så mjukt :)

Som sagt gick det även denna gång som en berg och dalbana. Muddarna vart något små när jag klippte men eftersom jag såg det med blotta ögat var det bara att klippa nya. Så dem sydde jag ihop utan problem men när det kom till byxbenen så sydde jag en söm helt galet och fick snällt sätta mig och sprätta. Men nu gör jag ju aldrig om det, kul att man lär sig fort. Men som jag nämnde tidigare så är jag nöjd med mitt första provex. av muddbyxor.
Stjärntyget är från Ohlssons tyger, STHLM och svart muddväv minns jag inte.

2 kommentarer:

  1. Titta vad fina de blev. Bra jobbat :D. Tack för kommentaren på min blogg och kul att hitta hit.

    SvaraRadera
  2. För att vara de första byxorna är de jättefina. Det är alltid som en berg och dalbana då man syr något nytt konstigt vore det annars det är ju trots allt något nytt. Det är av de små felen man lär sig och utvecklas.

    SvaraRadera