tisdag 12 april 2011

En hel drös med nya kläder


Förra veckan var en lugn period i skolan vilket resulterade i lite mera sytt. Å-kanten behövde påfyllning och så vart också prioriteringarna gjorda. Lite nya tyger för mig vilket alltid är kul och allt sydde i strl 56-68, det som sinat mest i hyllan. Speciellt den eftertraktade "62an". Sydda i vanliga muddmönstret och nu har jag verkligen fått till storlekarna schysst och alla blir i princip exakt likadana.


Köpte en liten bit av detta farmertyg och det var ju sååå gulligt i verkligheten. Och att sy dessa i strl 56 gjorde inte saken värre direkt! När jag började sy så tog jag fram strl 50-56 och sydde BARA i detta de första veckorna. 56 kändes väldigt stora i mina ögon just då och nu när jag även syr till större barn och går tillbaka till denna storlekt så tycker jag dem vart pytte pytte. Sydde dem turkosa först och tänkte - det här passar ju perfekt till båda könen..när jag sen sydde dem rosa så blev de plötsligt väldigt uppdelat. Turkos till pojke och rosa till flicka, attans!


I förra veckan fick jag tag på en bit av de lila igelkottarna. Vilket underbart fint tyg! Skulle gärna ha en bit till av det och det ska bli kul att se hur länge dessa får stanna i hyllan. Sydda i strl 62 resp. 68.


I min senaste beställning från Jny var jag tvungen att testa detta vågade tyg. Färgerna är stencoola och kvalitén lika mjuk och fin som dem andra. Gjorde två par i strl 62, en med vita muddar och en med svarta för den ännu mer "vågade" bebisen. Vart en ny favorit när jag fick se färdiga plagg, kanske får bli en bit till men egentligen behöver man ju hålla i tygkontot ett tag men det är ju såå svårt när det finns så mycket fint. Ska ev. testa att beställa från nån mer leverantör och se om jag blir lika nöjd :)

6 kommentarer:

  1. Det där farmertyget var hur fint som helst! Det lila igelkottstyget har jag med, det e så fint :)
    Har det blåa med som e lite killigare :)
    O det vågade har jag tittat på flera ggr, haha!
    Ha en bra dag/A

    SvaraRadera
  2. Oj vad du hunnit med mycket. Vad trist att du inte kom iväg på syfestivalen, men det kommer ju fler...
    Jättefina kläder förresten ;D.

    SvaraRadera
  3. Oj så fina grejjer! Har sytt byxor i det vågade tyget, fast i velour, och med röd mudd. Assnyggt! Det roliga med det tyget är att det blir så himla olika beroende på vilken mudd man tar till!

    det har tagit tid, men nu äntligen har jag satt saxen i det blå blommiga tyget som du köpte på Calletex till mig. Ett par superschyssta tights till stora dottern blev det. Bilden gör dom INTE rättvisa, tyget är otroligt effektfullt på just tight för det är så oväntat mönstrat! =o))

    (vet inte om jag har sagt det, men jag testade Gimp på en gång när du skrev om det, men jag är så usel på att få det bra så jag var tvungen att ta bort den bilden direkt.. Den blev hemsk..) Får klara mig med oredigerade bilder, annars blir det nog inga alls istället.. ;o))

    SvaraRadera
  4. Alltid lika snygga kläder du sytt!
    Det är så kul med Jnydesigns tyger för det går verkligen att göra hur många fina färgkombinationer som helst av hennes tyger...

    SvaraRadera
  5. Underbara byxor! Härliga färgkarameller!

    SvaraRadera
  6. Oj, vad produktiv du har varit! Jättemycket fint! :)

    SvaraRadera