tisdag 28 september 2010

Nu e jag på gång, på gång, på gåååång

Skaparglädjen är i full gång. De förra inläggens mössor/kit är gjorda de senaste två veckorna men detta röd/oranga velourkit är rykande färskt för dagen. Jag är helnöjd med resultatet och bara längtar till mina namnlappar dimper in på posten. Både mössan och dregglisen är gjorda i velour och röd bomull, det finns alltså en fram- och en baksida. Det är svårt att visa exakt hur färgerna är i verkligheten men med detta bildkollage så borde det synnas någorlunda hur det ser ut.
Mössan och dregglisen är vändsydd vilket betyder (förutom att det är snyggare och mer välgjort) att det inte finns några sömmar på in- respektive baksidan som skaver på varken huvud eller hals/nacke. Den vikta kanten ger en förlängd användingstid då mössan är rätt så stretchig.
Velourkit till nyfödd: 150 kr

Bebismössa i mjukaste trikå

Nu när jag jagar igång det här med att sy så provar jag nytt så fort jag får inspiration till.
Det finns en hel uppsjö av sybloggar, böcker, affärer och annat som får en att spruta idéer.
Än har jag inga såkallade "livebilder" men det kommer det å.
Den översta bilden är en vanlig mössmodell som jag har skissat och ritat på själv efter vad jag tycker är en snygg passform. Om man förlänger modellen något så blir den mer baggyinspirerad och är både tuff och söt på samma gång. Båda mössorna är gjorda i ett uuunderbart mjukt trikåtyg från Ohlssons i Sthlm. Mössan på bild nr två är av "kronanmodell" och är supersöt på men svår att fånga på bild (spec i denna vinkel). Blir ett projekt här framöver.


Tyget är av mysigaste mjuka kvalité
och gör sig sötast som mössor etc.
i strl Nyfödd. Tyget har en grund av ljusblått
och lila vilket passar lika bra till den Lille
som Lilla nyfödda.

Velourkit

Har gjort mitt första bebis kit i velour.
Härligt och gosigt i grönt med mörkt, mörkt lila stjärnor gör tyget "unisex" tycker jag.
Övar och övar så fort tiden finns för att få in snittsen.

Då dregglisen är den andra som jag någonsin sytt så är jag fortfarande under upplärning.
Av vad jag själv erfarat så blir dregglisarna som mjukast utan kantsöm även om vissa ser det som en snygg detalj. Jag föredrar hellre så få sömmar som möjligt som kan komma att skava på den lille/lilla.
Var lite ivrig att ta kort innan det pressats
och sats på kardborreband.